4 pomembne lastnosti, ki jih upoštevajte ob nakupu previjalne komode

4 pomembne lastnosti, ki jih upoštevajte ob nakupu previjalne komode

1. junija, 2020

Čeprav se morda ne strinjate, previjalna komoda spada med nujno opremo za dojenčka. Tehnično gledano lahko dojenčka previjete kjerkoli, tudi na tleh, kjer je otrok najbolj varen pred padcem.

 

Ker pa boste v prvem letu otroka zamenjali približno 2000 plenic je prav, da poskrbite tudi za svoj hrbet in udobje previjanja. Sigurno je dosti bolj udobno previjati dojenčka na višini, kjer ne trpi vaš hrbet in imate pri roki predale, odlagalno površino za plenice, vlažilne robčke, kreme, vato in ostale pripomočke.

 

Izbira popolne previjalne komode, bo vplivala na udobnost previjanja. Izbrati morate takšno, ki ustreza prostoru, je udobna, ima več možnosti uporabe, predvsem pa je varna in stabilna.

Obstajajo previjalne komode, ki imajo več funkcij in so tako uporabne na daljši rok.

 

Takšna previjalna komoda se čez čas spremeni v predalnik, ki postane del opreme otroške sobice.

 

Predstavljamo vam naši kombinirani previjalni komodi Elizabeth in Sonja.
Previjalni komodi Elizabeth in Sonja iz masivnega bukovega lesa

 

Previjalna komoda Elizabeth  in Sonja  sta komodi, na kateri boste varno in udobno poskrbeli za vašega dojenčka. Imata veliko površino previjalne plošče z varovalno ograjico, ki ščiti otroka pred padcem ter dodaten prostor za odlaganje izdelkov za nego.

 

Velika prednost naših previjalnih komod so veliki, prostorni in stabilni predali za shranjevanje otroških oblačil in drugih pripomočkov. Previjalno komodo čez čas uporabite kot predalnik in del pohištva otroške ali mladinske sobe.

 

Izdelke preverja Center za testiranje in certificiranje, Oddelek za lesarstvo, BF, UL.

 

Preverite ostale prednosti previjalne komode Elizabeth:

 

Ali pa vam je morda bolj všeč dizajn previjalne komode Sonja:

 

 

Lastnosti, ki jih upoštevajte ob nakupu:

 

Skladnost

Razmislite o tem, ali bo previjalna komoda edini kos pohištva za shranjevanje otroških stvari v sobi ali pa boste imeli več kosov. V kolikor bo previjalna komoda edini kos pohištva, se prepričajte, da ima dovolj shranjevalnih površin, predalov, je dovolj široka za udobno in varno previjanje.

 

Udobje in funkcionalnost

Velike in široke previjalne komode vam omogočajo bolj udobno in varno previjanje. Nekateri otroci so v plenicah do 3. leta starosti, kar je na široki površini mogoče, je pa tud dlje uporabna. Prav tako pa omogoča otroku, da se vali i razteza na previjalni komodi.

Pomembna je tudi postavitev predalov tako, da vam ti omogočajo hiter in enostaven dostop do robčkov plenic in ostalih pripomočkov. Otroških stvari se hitro nabere preverite ali so predali dovolj globoki in veliki.

Prepričajte se tudi o ustrezni višini previjalne komode, saj je zadnja stvar, ki si jo želite boleč hrbet.

 

Uporabnost

Več funkcionalne previjalne komode so boljša izbira, saj jih sčasoma predelate v komodo, ki krasi otroško ali mladinsko sobico. Samo previjalna komoda izgubi svojo funkcijo in jo zavržemo. Kombinirane previjalne komode so praktične tudi iz ekonomskega vidika.

 

Varnost in stabilnost

Ko preizkušate previjalne komode se prepričajte o njeni stabilnosti in varnosti. Preverite njeno stabilnost in ali je mogoče previjalno komodo varno pritrditi na steno. Še posebej, ko so odprti vsi predali in se nanje obeša kak starejši brat ali sestrica. V tem primeru mora biti komoda zadaj vijačena v steno.

 

Svetujemo vam, da ob nakupu upoštevate vse naštete lastnosti, če niste prepričani se posvetujte z našim strokovnjakom in skupaj boste zagotovo izbrali previjalno komodo, ki bo primerna za vas in vašega otroka.

Deli to objavo: