Ali veš, da je igra ključnega pomena za otrokov razvoj?

Ali veš, da je igra ključnega pomena za otrokov razvoj?

10. julija, 2020

Igra pomembno vpliva na vsa področja otrokovega razvoja. Tekanje, zlaganje, skakanje in plezanje stimulirajo različna področja v možganih. Igra vpliva na gibalne sposobnosti, kognitivni razvoj (občutki, govor, reševanje problemov, ustvarjalnost …), emocionalni razvoj, socialni in moralni razvoj (sodelovanje, osvajanje družbenih pravil, osebnostni razvoj …).

 

Otroci in tudi odrasli ljudje se veliko lažje učimo preko igre. Zato je igra v otroštvu pomembna oblika učenja in pridobivanja osnov za učenje kasneje in mišljenje. Pri igri otrok tipa, opazuje, posluša, voha, sestavlja, gnete, pridobiva socialne izkušnje, ko prevzema razne vloge …

 

V Satler Lip res, da ustvarjamo prvotno sodobno, prilagodljivo in okolju prijazno pohištvo, ki je narejeno iz lesa. Stremimo k trajnosti, zato smo pomislili tudi na vaše in naše otroke.

 

Z mislijo nanje pa smo ustvarili SATLER BLOCK KOCKELesene kocke za ustvarjanje nastajajo iz odpadnih kosov lesa, ki nam ostaja pri izdelavi pohištva. V Satler Lip od nekdaj spoštujemo in obožujemo les, odpadne kose lesa pa se trudimo ponovno uporabiti in jim dati neko novo vrednost.

Lesene kocke SATLER so namenjene kreativnemu ustvarjanju najmlajših. Verjetno veste, da poznamo različne vrste iger glede na njihovo vsebino in njihov namen. Igra s kockami spada med konstrukcijske igre. Za konstrukcijsko igro je značilno kombiniranje in oblikovanje različnih igralnih materialov. Otrok v igri povezuje, sestavlja dele igrač in s tem gradi in ustvarja konstrukcijo. Ta vrsta igre spodbuja otrokovo domišljijo in ustvarjalnost.

 

Igra s kockami spodbuja otrokov razvoj na različnih področjih: pomaga pri učenju osnovnih matematičnih veščin kot so razvrščanje, štetje, vzorčenje ter hkrati krepi razvoj fine motorike. Otrok kock ne le zlaga, ampak zraven razmišlja, načrtuje in uresničuje svoje ideje ustvarjanja. Otrok razvija domišljijo in se uči potrpežljivosti. Kar pa je najbolj pomembno, vse te veščine osvaja skozi zabavo.

 

Kocke SATLER so spakirane v pralni bombažni vreči, vsaka kocka je unikatna. Kocke namreč nastajajo iz različnih odpadnih kosov lesa, tako po obliki kot z vidika lesne vrste. Kocke so različnih velikosti in popolnoma naravne. Kocke so lahko tudi lepo darilo.

Za skrbno in vzorno pakiranje pa so zaslužne predvsem pridne roke invalidov iz podjetja KIP VIZIJA, ki sortirajo in pakirajo SATLER kocke 

Z nakupom kock tako tudi vi neposredno pomagate najbolj ranljivim skupinam v družbi.

Deli to objavo: