ENERGIJA DREVES

ENERGIJA DREVES

10. januarja, 2020

Pohištvo iz masivnega lesa z vidika cene,  ne more biti konkurenčno pohištvu iz iverice ali drugih umetnih materialov. Bistveno bolj pomembno kot cena pa je dejstvo, da iverica in drugi umetni materiali zaradi svoje sestave, ne nudijo zdravo in prijazno bivalno okolje kot les.

Pohištvo iz masivnega lesa je lepo na pogled, vsebuje pa tudi energijo, ki pozitivno vpliva na nas.

Indijanci so drevesa poimenovali » Stoječi ljudje«. Zavedali so se, da so drevesa živa, imajo moč in energijo, ter oddajajo vibracije z različnimi sporočili in nauki. Energijske vibracije oddaja drevo še dolgo po tem, ko ga posekamo in predelamo v pohištvo, ki ga vnesemo v svoj dom.

Indijanska sporočila različnih vrst dreves

HRAST – predstavlja vztrajnost, moč, varnost in avtoriteto. Navdihuj nas, da smo močni  telesno, umsko in duhovno .

BUKEV – predstavlja kreativnost, vodenje in prijateljstvo.

BOR – predstavlja drevo miru in nas opominja, da je mir lahko stalnica v našem življenju. Prisotnost lesa bora, v stanovanju je odlična za meditacije in občutek harmonije. Borovci so posebej dišeča drevesa z veliko smole z eteričnimi olji.   Še posebej dragocen je švicarski bor ali cemprin.  Postelja ali celotna spalnica iz lesa cemprina izredno blagodejno vpliva na spanec, ker borova eterična olja dokazano pomirjajo naše telo, umirjajo stres in poglabljajo dihanje in  umirjajo srčni utrip.

(Kapus, Šeme 2019)

otroska-soba-woodland-lip-satler-008

Kolekcija pohištva WOODLAND iz lesa Cemprina.

Deli to objavo: