Kako postelja vpliva na otrokov spanec?

Kako postelja vpliva na otrokov spanec?

9. oktobra, 2018

Kako postelja vpliva na otrokov spanec?

Da bo vaš otrok z lahkoto premagoval vsakodnevne izzive, mu moramo zagotovili zdrav in udoben spanec. To pa je odvisno tudi od otroške postelje, ki naj bo lepa, uporabna in varno mesto za otroka, v kateri lahko sproščeno počiva in spi.

Postelja, ki bo vašemu otroku zagotovila miren spanec, mu mora nuditi ustrezno podporo in da se bo v njej počutil udobno in varno.

Pri izbiri primerne otroške postelje upoštevajte njene zunanje in notranje dimenzije, ležišče naj bo tako od 10 do 15 centimetrov daljše od telesne višine. Dobro je, da izberete čim večjo posteljo, saj bo ta tako nudila največ udobja tako otroku in vam, ki se boste velikokrat znašli pod njegovo odejo. Prav tako naj bo vzdržljiva in stabilna, da bo prenesla vse razigrane obremenitve in naj ima primerno podlago, ki bo otroku omogočala pravilen položaj hrbtenice, sprostitev mišic in kakovosten spanec.

Kako do zdravega spanca

Da bo vaš otrok dobro in udobno spal, mu morate izbrati kakovostno ležišče. V poplavi različnih oznak, trdot in materialov, bodite pri izbiri vsega tega pozorni tudi na otrokove spalne navade: spi na trebuhu, hrbtu, boku … Otrokovo ležišče pa naj bo zračno, higiensko, hipoalergijsko in iz certificiranih materialov.

Več o naših kakovostnih posteljah, ki bodo vašim malčkom omogočale zdrav in krepčilen spanec najdete tukaj.

Deli to objavo: