Kakšna svetila izbrati za otroško sobico?

Kakšna svetila izbrati za otroško sobico?

9. februarja, 2021

Pri opremljanju otroške sobice so svetila pika na i in zaokrožijo podobo otroške sobice ter ustvarijo vzdušje. Otrok se v sobici igra, druži in uči, zato je zelo pomembno, da se v njej počuti prijetno in sproščeno. Ob nakupu svetil imejte v mislih ne le lep izgled svetil, glejte predvsem na funkcionalnost in varnost. Pri večjih otrocih vsekakor svetujemo, da se ob nakupu posvetujete z njimi in upoštevate tudi njihove želje.

Izbira svetil glede na namembnost

Otrok bo v sobici torej spal, se igral, bral in tudi učil. Zato je smiselno, da pripravite načrt osvetlitve z več viri svetlobe. V prvi vrsti je potrebno poskrbeti za pravilno naravno osvetlitev, kar pomeni, da pisalno mizo postavite ob okno.

Okno zraven vzglavja ali strešno okno nad vzglavjem sta lahko moteča zaradi povečanega gibanja zraka ob njih. Posteljo je smiselno postaviti tako, da je okno ob vznožju.

Glavno svetilo naj bo torej stropna luč. Površina, ki je namenjena za risanje in učenje, naj bo močneje osvetljena s snopom svetlobe. Za to uporabimo namizne luči, namenjene za delovne prostore.

Ne pozabite na bralno lučko v bralnem kotičku in seveda na nočno svetilko, ki otrokom daje varnost in intimo pred spanjem. Svetloba mora biti nežna in prijetna.

Luč LUM – 3 v 1 =  svetilo , dekoracija in obešalnik (https://lip-satler.si/sl/izdelek/nocna-svetilka/)

Na trgu obstajajo tudi svetila, s katerimi polepšate otroško sobo in ji dodate igrivost. Takšen izdelek je tudi naša luč LUM. (https://lip-satler.si/sl/izdelek/nocna-svetilka/) Gre za dekorativno luč v obliki drevesa, ki je v celoti ustvarjena iz ostankov masivnega lesa v proizvodnji.

 

V podjetju Satler odpadne kose lesa poskušamo ponovno uporabiti in jim dodati neko novo vrednost. Vsakemu posebej se posvetimo z vso pozornostjo! Dodali smo še ljubezen do lesa in nastala je luč LUM. (https://lip-satler.si/sl/izdelek/nocna-svetilka/)

 

Luč LUM je večnamenski izdelek, saj gre za kombinacijo luči, obešala za lažja oblačila, torbice … ali viseča igrala nad otroško posteljico.  Luč LUM  (https://lip-satler.si/sl/izdelek/nocna-svetilka/) lahko stoji samostojno ali pa jo pritrdite na steno.

 

Lastnosti:
v: 187
Š: 117
g: 53
– Luč deluje na napajanju 12v
– Svetilnost 6500K
– Ip65 standard

Ljubezen do lesa

Vemo, da masivni les vsebuje energijo, je živ material, ki pozitivno vpliva na nas. Zato je prav, da tudi otroško sobo opremimo z lesenim pohištvom in izkoristimo njegove pozitivne lastnosti:

  • občutek udobja in toplote,
  • deluje protistresno (znižuje srčni utrip),
  • deluje antibakterijsko in odganja mrčes, še posebej molje,
  • medicina zagovarja uporabo masivnega lesa v bivalnih prostorih, predvsem pri bolnikih z alergijamimotnjami dihanja.
  • Dekorativno lučko LUM lahko super kombinirate s popularnimi stenskimi nalepkami in ustvarite pravljično deželo.

Vas zanimajo kateri 4 ključni elementi so še pomembni pri opremljanju otroške sobice? Kliknite  https://lip-satler.si/sl/4-kljucni-elementi-za-oblikovanje-otroske-sobice/

Deli to objavo: