MAGICLAND – ustvarite prostor brezmejne domišljije v varnem in udobnem zavetju vašega dom

MAGICLAND – ustvarite prostor brezmejne domišljije v varnem in udobnem zavetju vašega dom

28. julija, 2020

Skandinavski stil notranjega opremljanja postaja vse bolj priljubljen tudi pri nas. Skandinavski stil s svojimi značilnostmi marsikoga ne pusti ravnodušnega, zato je tudi tako priljubljen. Obstajajo majhne razlike med švedskim minimalizmom, danskim nekoliko bolj romantičnim stilom in finskim črno-belim dizajnom.

 

Skandinavski mojstri arhitekture in notranjega oblikovanja si niso niti mislili, da bodo postavili temelje stilu, ki od njegove slavne dobe pa vse do danes ne preneha navdihovati, ampak postaja še bolj pomemben in še bolj priljubljen s sodobnimi interpretacijami in v kombinaciji z drugimi stili.

 

Stil, ki je značilen za Skandinavce, izhaja iz narave in sožitja bivanja z njo. Tako so Skandinavci v svoje domove vnesli veliko bele barve in svetlih tonov, kot so bež, siva, nežno modra. S svetlimi barvami nadomeščajo pomanjkanje dnevne svetlobe. Značilni so svetli odtenki na zidovih, svetlo je pohištvo in tudi talne obloge. Skandinavski stil opisujejo preproste in čiste linije pohištva, prevladujoča bela barva z dodatki in materiali, ki ustvarjajo udobje doma. Skandinavski stil dopolnujeta ustrezna izbira in namestitev svetil.

 

Les je najbolj priljubljen material v skandinavskih domovih. Ne uporablja se samo za izdelavo pohištva, temveč ga polagajo tudi na tla, stene in celo na strop, kar prostoru doda toplino in teksturo. Ker je naravno na prvem mestu, v skandinavskem domu ni umetnih materialov. Najpogosteje se uporabljajo lan, bombaž in ovčja volna.

 

 

Tudi v Satler Lip smo zaljubljeni v les, kar se odraža tudi v elementih linije MAGICLAND , ki smo ji vdihnili skandinavski stil. MAGICLAND soba je prostor brezmejne domišljije v varnem in udobnem zavetju vašega doma. Z neskončnimi variacijami postavitve elementov, ki so primerni starosti otroka, se spodbuja kreativnost. Pohištvo otroške sobe odlikuje masivni oljen hrastov les, ki je barvan z otroku in okolju neškodljivimi barvami.

 

MAGICLAND soba navdušuje!

 

 

Deli to objavo: