Varen in udoben spanec vašega otroka, od rojstva do 15. leta starosti

Varen in udoben spanec vašega otroka, od rojstva do 15. leta starosti

19. maja, 2020

Ljudje v postelji preživimo tretjino življenja, otroci pa še nekoliko več. Zato je prav, da smo ob nakupu otroške postelje zahtevni in pozorni na vse njene lastnosti in ne le na izgled.

 

Otroška postelja mora biti najprej varna in udobna, saj bo le tako zagotovila otroku miren in kakovosten spanec ter normalen razvoj.

 

Prava velikost otroške postelje

 

Večina mamic za novorojenčka izbere zibelko ali koš, ki so sicer lepi na pogled, vendar pa vemo, da dojenčki rastejo hitro in zibelka hitro postane premajhna. Zato priporočamo, da razmišljate na dolgi rok in izberete že v začetku posteljo, ki jo bo otrok uporabljal dalj časa.

 

Otroške postelje so različnih zunanjih dimenzij, velikost ležišča pa je standardna pri večini proizvajalcev, in sicer:

  • 120 x 60 cm
  • 140 x 70 cm

 

Velikost postelje izberite glede na velikost prostora, ki ga imate na razpolago.

 

Posteljice dimenzije 120 x 60 ustrezajo nekje do 2. leta starosti. Najdlje uporabne pa so otroške postelje dimenzije 140 x 70 cm in tiste, ki imajo možnost kasnejše pretvorbe v mladinsko posteljo do 15. leta starosti.

 

Takšne vam ponujamo tudi pri nas, mednje sodita tudi postelji Sonja in Elizabeth.

 

Izbirajte naravne materiale

 

Les je naravni material, ki ima pozitivne učinke na naše počutje in zdravje. Zato je otroška postelja iz masivnega lesa najboljša izbira. Življenjska doba lesene postelje je neprimerno daljša. Beležimo še vedno aktivno uporabo otroške postelje LIP Poljčane, ki je stara 30 let.

Postelje iz masivnega lesa brez težav večkrat razstavite in ponovno sestavite. Ob nakupu postelje iz lesa, pa skrbite tudi za naše okolje, saj masivni les dopušča večji delež uskladiščenja CO2.

Certificirana otroška postelja je obdelana z barvami, ki so prijazne do ljudi in okolja. Lahko so lakirane s poliuretanskimi barvami, barvami na vodni osnovi ali oljene z nravnimi rastlinskimi olji. Vse naštete obdelave so varne ter zdravju in okolju prijazne.

V nadaljevanju vam predstavljamo otroško mladinski postelji, ki zagotavljata najboljšo izbiro za vašega otroka.

 

Otroško mladinska postelja Elizabeth

 

 

Je izdelana iz masivnega bukovega lesa in nudi možnost pretvorbe v posteljico za večjega otroka (do 6 leta starosti), zofo ali mladinsko posteljo. Ponaša se s stabilnostjo, trdnostjo in dolgo življenjsko dobo.

Na voljo je v dveh dimenzijah: 140×70 cm in 140×200 cm.

 

Prednosti postelje

 

Na stranici postelje je označena najvišja točka, do katere sme segati zgornji rob vzmetnice.

 

S starostjo otroka po potrebi na posteljici odstranite sprednjo stranico in namestite dodatne nogice. Postelja Elizabeth ima dve funkciji. Lahko jo uporabljate še naprej kot posteljo nekje do 6. leta starosti otroka ali pa vam služi kot zofa.

 

Osnovna izvedba otroške posteljice je že v osnovi tako tehnološko dovršena, da omogoča kasnejšo pretvorbo osnovne posteljice dimenzij 140×70 cm tudi v mladinsko posteljo (dimenzija ležišča 140×200 cm), ki je primerna in uporabna za otroka do 15. let starosti.

 

Postelja je certificirana, preverjanje izvaja Center za testiranje in certificiranje, Oddelek za lesarstvo, BF, UL.

 

Preverite še ostale prednosti in značilnosti postelje Elizabeth.

 

Otroško mladinska postelja Sonja

 

 

Tako kot Elizabeth, se tudi postelja Sonja ponaša s certifikatom, ki potrjuje kakovost in varnost otroških postelj. Otroška postelja Sonja je prav tako izdelana iz masivnega bukovega lesa. Že v osnovni izvedbi pa nudi možnost pretvorbe v posteljico uporabno za spanje otroka do 6 leta starosti.

 

Prednost postelje

 

Višino posteljnega dna lahko sami prilagajate razvoju in starosti otroka. Tri iztične palice na stranici posteljice, nudijo otroku varno samostojno kobacanje iz posteljice brez možnosti padca z višine.

 

Vsi robovi postelje so nežno zaobljeni in nudijo varno kobacanje otroka, ko ta začne samostojno vstajati. Površina lesa je obdelana z barvami podjetja HELIOS, ki so otroku in okolju neškodljive.

 

Preverite še ostale prednosti in značilnosti postelje Sonja.

 

Vabimo vas tudi, da preberete naš blog Kako izbrati otroško posteljo , kjer najdete še več nasvetov o tem kako izbrati in na kaj biti pozorni ob nakupu.

Deli to objavo: